Támogatóink és Partnereink:

Szabolcs Takarékszövetkezet

Szabolcs Takarékszövetkezet

Az Egyesület célja összefoglalóan:

Újfehértó város és térsége civil lakosságának művelődési, kulturális, sport és szabadidős tevékenységének magasabb színvonalra való emelése, egészséges életmódjának javítása, aktivitásának növelése.

Részletesen:

  1. Újfehértó és térsége történelmének, épített és természeti környezete értékeinek felfedezése, védelme és megismertetése a civil lakossággal. A fenti célok megvalósítását célzó programok, rendezvények, események tervezése, szervezése, rendezése.
  2. Az Európai Unió kultúrájának, természeti és épített örökségének megismerése továbbá ezen belül a magyar történelem, kulturális örökség megismerése és megismertetése Újfehértó lakosságával.
  3. A magyarság, elsődlegesen Újfehértó település és térsége hagyományainak ápolása, az ezzel kapcsolatos ismeretek terjesztése, népszerűsítése a lehető legszélesebb körben.
  4. Elfeledett hagyományok felélesztése, új értékfelmutató hagyományok kezdeményezése. Helyi és regionális kezdeményezések támogatása, összefogása és képviselete.
  5. Kulturális és ismeretterjesztő előadások és klubok szervezése hagyományteremtő célzattal.
  6. Kirándulások, természetjáró-, tömegsport rendezvények, egészségmegőrző és környezetvédő programok, gyermek- és ifjúsági táborok szervezése és lebonyolítása.
  7. A fiatalok, idősek, nők, hátrányos helyzetű emberek mind szélesebb körének bevonása tevékenységünkbe.
  8. A fenti célok megvalósítása érdekében kiadványok szerkesztése, kiadása, terjesztése.
  9. Együttműködés és kapcsolattartás a területen működő civil szervezetekkel és intézményekkel.